Kozák Danuta folytatja a közös munkát Csipes Ferenccel

Kozák Danuta folytatja a közös munkát Csipes Ferenccel

Kozák Danuta és Csipes Tamara 2021-ben (Fotó: Facebook/Kozák Danuta)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszüntette Csipes Ferenc felfüggesztését a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ), miután az edző nevében egyesülete, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért Kozák Danutától. Az egyesület úgy fogalmazott: „Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését”. A hatszoros olimpiai bajnok Kozák annyit válaszolt erre: „rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

Bár a felfüggesztést megszüntették, az MKKSZ Csipest próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetéssel sújtotta. A szövetség a közlése szerint az ügyet ezzel lezártnak tekinti, és a továbbiakban nem kíván azzal kapcsolatban nyilatkozni.

A hatszoros olimpiai bajnok kajakozó csütörtökön tett közzé egy hosszú bejegyzést Csipes Ferencről. Többek között azt írta: „Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez »normális«. Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz.”

A sportoló azt is írta: „Két hét múlva válogató. Indulni fogok egyesben, párosban és négyesben is (az más kérdés, hogy ez után a poszt után ki fog mögém ülni vagy inkább állni). Reális vagyok 37 évesen, két év kihagyás után, két gyerekkel egyesben nem fogok nyerni. Ne is várja senki. De el tudok érni egy jó eredményt és tudom, hogy a jelenlegi magyar mezőnyben - és talán a nemzetköziben is - én vagyok a legjobb vezérevezős. Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát [Csipes Tamara – szerk.] is.”

Kozák bejegyzése után Csipes ellen fegyelmi eljárást indítottak, egyúttal ideiglenesen felfüggesztették edzői tevékenységét.