Második Eb-meccsén is kikapott a női vízilabda-válogatott

Második Eb-meccsén is kikapott a női vízilabda-válogatott

Magyari Alda, Máté Zsuzsanna, Horváth Brigitta, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine (balról-jobbra) a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, az A csoport első fordulójában, a Magyarország - Görögország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 27-én. A görögök 9-8-ra győztek (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap sem ment a játék a magyar női vízilabda-válogatottnak, így második Eb-csoportmeccsén is kikapott Bíró Attila csapata: Görögország után ezúttal Hollandiától szenvedtek 13-4-es vereséget a mieink. Sajnos, ha lehet, még gyengébb produkciót láthattunk az egyébként világbajnoki ezüstérmes magyar együttestől a horvátországi Splitben zajló kontinensviadalon. Támadásban és védekezésben is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a csapat, semmi sem jött be, semmi sem sikerült.

Különösen a harmadik negyed sikerült meglepően erőtlenre, míg a meccs e szakasza mostanság jól ment a hollandok ellen, ezúttal még gólt sem dobva, simán 4-0-ra bukta el a magyar csapat. A második félidőben pedig mindössze egy találatot szerzett a válogatott.

A csoport másik két találkozóján a görögök 24-3-ra verték Romániát, míg a házigazda horvátok 15-8-ra lépték le a németeket. Magyarország még három meccset játszik a csoportban: augusztus 30-án, kedden 11:30-tól Németország, szeptember eljesén, csütörtökön 17:30-tól Horvátország, míg szeptember 3-án, szombaton 10 órától Románia lesz az ellenfél. A hat fős csoportból az első négy jut majd a legjobb 8 közé a kieséses szakaszba.

A találkozó után Bíró Attila úgy értékelt: „Nem számítottam ilyen vereségre. Ki kell jelenteni, fizikálisan nem voltunk a topon, korábban azt hittem, fogjuk bírni, de nem. Nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz a gólkülönbség. Ettől függetlenül megvan a tervünk, van egy hetünk, hogy összeszedjük a csapatot. Még formálódik ez a csapat, úgy látszik, öt edzőmeccs nem volt elég ahhoz, hogy összerázódjunk.” A szövetségi kapitány bízik abban, hogy a csapat eléri a negyeddöntőt, és mindent megtesznek azért, hogy a következő három mérkőzést hozzák, ezzel pedig megszerezzék a csoport harmadik helyét. A lefújás után nyilatkozó Leimeter Dóra szerint motivációs problémák nincsenek a kerettel, mindent megtesznek azért, hogy fejben is összeálljon minden ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni. Vályi Vanda szerint ez nagyon nem Magyarországhoz illő vízilabda volt. „Sajnos egyesével húztuk le magunkat, ezen kell változtatni, hogy meglegyen a negyeddöntő” – mondta.


Vízilabda Európa-bajnokság, nők
A-csoport, 2. forduló

Magyarország-Hollandia 13-4 (1-3, 2-3, 0-4, 1-3)