Megszereztük a levelet: büntetni fogja az UEFA a nagy-magyarországos zászlókat

Megszereztük a levelet: büntetni fogja az UEFA a nagy-magyarországos zászlókat

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél a szövetség éves közgyûlésén a telki edzőközpontban 2019. május 10-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az UEFA nem hagyta jóvá a nagy-magyarországos zászlók és transzparensek használatát a foci meccseken – derült ki abból a Magyar Hang birtokába került levélből, amit az UEFA főtitkára, Theodore Theodoridis írt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) szerdán. Az MLSZ még kedden egy közleményben azt állította: az UEFA és a FARE érvelésüket elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térkép és az árpádsáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak.

Az általunk is megszerzett levél egyébként először a román Playsport oldalán jelent meg, és egészen mást állít, mint amit az MLSZ közleményben találunk. Szerdán keltezték és az MLSZ főtitkárának, Vági Mártonnak címezték. Szó szerint ez áll benne:

 „Tisztelt Vági úr!

Hivatkozva korábbi, 2023. március 20-i levelünkre, amely a »Történelmi Magyarország« vagy »Nagy-Magyarország« feliratú zászlók/transzparensek UEFA-mérkőzéseken való használatával kapcsolatos. Teljes meglepetésünkre tudomást szereztünk olyan újságcikkekről, amelyek szerint az UEFA jóváhagyta az ilyen zászlók és transzparensek használatát az UEFA által szervezett mérkőzéseken.

Ezzel kapcsolatban a kétségek elkerülése végett szeretnénk tisztázni, hogy az UEFA semmilyen körülmények között nem hagyta jóvá az ilyen zászlók vagy transzparensek használatát. Továbbá, amint azt levelünkben is említettük, az ilyen zászlók felbukkanása fegyelmi következményekkel járhat, ezért nyomatékosan javasoljuk, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen zászlók/transzparensek felbukkanását bármely UEFA-mérkőzésen.

Végezetül, amint azt már korábbi levelünkben is említettük, szükség esetén a független fegyelmi szervek feladata lesz az ügy elbírálása és esetlegesen fegyelmi szankciók kiszabása az UEFA fegyelmi szabályzatának megfelelően.

Tisztelettel,

Theodore Theodoridis főtitkár"