Milák Kristóf újra elkapta a koronavírust

Milák Kristóf újra elkapta a koronavírust

Milák Kristóf örül, miután óriási világcsúccsal lett aranyérmes a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében, ahol a 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces időõvel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51,51-es rekordját adta át a múltnak
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírusos megbetegedés miatt veszélybe került az olimpiai bajnok Milák Kristóf szereplése az Abu-Dzabiban sorra kerülő decemberi rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Az ötkarikás aranyérmes sportoló edzője, Virth Balázs kedden az MTI-nek megerősítette, hogy tanítványának tavaly szeptember után ismét pozitív lett a koronavírustesztje, ezúttal a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságot követően.

Válogatottbeli társaihoz hasonlóan Milák is karanténba került, miután hazatért Oroszországból, s mivel újra megbetegedett, már két hete nem edz, és kihagyta a kaposvári rövidpályás országos bajnokságot, írja az MTI.

A kazanyi rövid pályás Európa-bajnokságról hazatérő magyar delegációból egyébként heten kapták el a koronavírust a Nemzeti Sport szerint. Virth Balázs, Milák edzője azt nyilatkozta a lapnak, hogy „Kristóf nem volt boldog, amikor megtudta a teszt eredményét, de talán ez érthető is. Az viszont örömteli, hogy tünetei nincsenek. A karantén letelte után kardiológiai vizsgálat vár rá, s ha mindent rendben találnak, szép lassan visszatérhet az uszodába.”