Náci szimbólum volt az atlétikai vb egyik biztonsági őrére tetoválva

Náci szimbólum volt az atlétikai vb egyik biztonsági őrére tetoválva

Képünk csak illusztráció. A drónnal készült felvételen a Nemzeti Atlétikai Központ 2023. augusztus 17-én, két nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

SS-tetoválással rendelkező biztonsági őrről készült fotó az atlétikai vb nyitónapján, szombaton – értesült a 444. A lap egyik olvasója fotózta le a férfit, akinek a nyakán volt látható a náci szimbólum.

Az üggyel kapcsolatban a 444 megkereste az atlétikai vb szervezőit, akiktől az alábbi választ kapták: „A kép a nap folyamán korábban eljutott a szervezőbizottsághoz is. Az eset a Budapest 2023 Nzrt. számára teljes mértékben elfogadhatatlan, így azonnali intézkedést kértünk a biztonsági szolgáltatást nyújtó alvállalkozótól.”

Frissítés: Az atv.hu megkeresésére az érintett Valton Security azt írta, a férfi a felvételekor kapucniban jelent meg, így nem látszott a tetoválása. Azonban a Valton is észlelte az SS-tetoválást, így a cég tájékoztatása szerint a szóban forgó férfit elbocsátották.