Nagy csatában győzött a Fradi vízilabdacsapata

Nagy csatában győzött a Fradi vízilabdacsapata

Gzira, 2024. június 7.
A győztes FTC játékosai ünnepelnek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Pro Recco mérkőzés végén a máltai Gzirában 2024. június 7-én. A Ferencváros 12-11-re győzött az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Recco ellen.
MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy csatában nyerte meg a Ferencváros a vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását. A máltai négyes döntő fináléjában 12-11-re sikerült legyőzni az előző három kiírásban is nyertes Pro Reccót.

Az MTI beszámolója szerint a magyar bajnok és kupagyőztes a harmadik negyed közepén már három góllal vezetett, a reccós Zalánki Gergő szabálytalansága miatt pedig szinte végig emberelőnyben lehetett. Az olaszoknak viszont a végén volt labdájuk az egyenlítéshez. A meccsen legeredményesebb Dusan Mandic döntötte el végül egy blokkal a meccset.

Az FTC-nek korábban nem sikerült még legyőznie az olasz csapatot, öt vereség és egy döntetlen volt a mérleg. Viszont 2019 óta történetük során másodszor szerezték meg a zöld-fehérek a legrangosabb európai trófeát. Nyéki Balázsnak ez még csak első szezonja vezetőedzőként, de máris triplázott.

A Ferencváros a teljes szezont egyetlen vereséggel fejezi be, a BL negyeddöntős körében kapott még ki Vámos Márton csapatától, az Olympiakosztól.

Férfi Bajnokok Ligája, négyes döntő, Málta:
döntő:
FTC-Telekom Waterpolo - Pro Recco (olasz) 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4)
--------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Mandic 4 Jansik Sz., Argiropulosz, Varga Dé. 2-2, Vigvári Ve., Di Somma 1-1, illetve Iocchi Gratta, Younger, Kakarisz, Di Fulvio 2-2, Cannella, Zalánki, Hallock 1-1