Női kajak kettes: ezüst- és bronzérmet is elhoztak a magyarok

Női kajak kettes: ezüst- és bronzérmet is elhoztak a magyarok

Csipes Tamara (elöl) és Gazsó Alida Dóra a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.

Csipes és Gazsó a táv felénél már második volt az új-zélandiak mögött, ezt a pozícióját nagy küzdelemben megőrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp és Fojt fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ér célba. Hosszú percek bizonytalansága után írták ki, hogy holtverseny alakult ki, így a magyarok az ezüst mellett egy bronzot is nyertek. A két kajakos páros a magyar küldöttség 12. és 13. érmét szerezte a párizsi olimpián.

Címkék: olimpia, Csipes Tamara