Pintér Attilát és az MTK edzőjét is elküldték hétfőn

Pintér Attilát és az MTK edzőjét is elküldték hétfőn

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozott posztjáról Pintér Attila, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője. A klub hétfői közleménye szerint az 55 éves szakemberrel közös megegyezéssel bontottak szerződést, utódját később nevezik ki.

A vezetőség a vártnál gyengébb szereplés miatt döntött a váltás mellett – írja a Nemzeti Sport, úgy tudják, a legutóbb Kisvárdán dolgozó Supka Attila az egyik jelölt a vezetőedzői posztra.

A korábbi magyar szövetségi kapitány először 2016-ban dolgozott Mezőkövesden, aztán tavaly novemberben újra átvette a csapat irányítását. A második regnálása alatt 34 mérkőzésen ült a kispadon, 13 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege. Az együttes az élvonalban hat forduló óta nyeretlen, ebből négyszer kikapott és a tizedik, jelenleg még éppen bennmaradó helyen áll.

Egy másik NB I-es edzőt is elbocsátottak hétfőn, az MTK edzőjének, Giovanni Costantinónak kellett menni. A klub közleménye szerint a felnőtt csapatunk irányítását megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz veszi át. Az olasz szakembert – aki korábban a szövetségi kapitány Marco Rossi segítője volt – májusban nevezték ki az MTK élére, emiatt már a nyári, részben magyarországi Európa-bajnokságon sem vett részt a nemzeti csapattal. Irányításával a kék-fehérek nyolc forduló alatt 10 pontot gyűjtöttek az OTP Bank Ligában, ezzel hetedikek. A csapat vasárnap Zalaegerszegen kapott ki simán 2-0-ra – írja a Hvg.hu.