Potyognak a magyar érmek a kanadai kajak-kenu világbajnokságon

Potyognak a magyar érmek a kanadai kajak-kenu világbajnokságon

Noé Bálint és Kulifai Tamás a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 1000 méteres versenyének döntőjében a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb két magyar érem született a kanadai Halifaxban zajló kajak-kenu világbajnokságon. A női kajak egyesek 1000 méteres távján Rendessy Eszter ezüstérmet szerzett 4:28.97 perces idejével. A magyar sportolót csak az ausztrál Alyssa Bull előzte meg 1.31 másodperccel, míg a harmadik a horvát Anamaria Govorcinovic lett majd 6 másodperccel lemaradva Rendessy mögött.

A futam után Rendessy Eszter úgy nyilatkozott: „Rettenetesen hosszú volt ez az ezer méter, a körülmények elég extrémek voltak, főleg az első ötszáz méteren nagyon fújt a szél. A rajt után olyan nagyok voltak a hullámok, hogy fel is csapott az arcomig a víz. Meg is ijedtem, de aztán felül tudtam ezen emelkedni.”

Ezt megelőzően a Noé Bálint és Kulifai Tamás felállásban versenyző férfi kajak kettes lett bronzérmes 1000 méteren. Kulifaiékat a német Hiller-Grossmann és az olasz Burgo-Schera párosok előzték meg. A magyar kettős nagy versenyben volt a bronzért, amit végül sikerült megszerezniük a hajrában.

Az MTI által is idézett Kulifai Tamás a döntőt követően úgy értékelt: „Úgy érzem, hogy részemről lehetett volna kicsit jobb. Nagyon nagy szembeszél volt, viszont a végére nekem elég sok erőm maradt, ami nem szokott, így az utolsó 150-en nagyon jól tudtam nyomni az erőt a hajóba, s valószínűleg ez is segített. Elégedett vagyok a bronzzal, bár egy jobb pályával meglehetett volna az ezüstérem, de ez egy megnyert bronzérem.” Noé Bálint szerint nem a végére tartalékoltak, „próbáltunk egy erősebb utazót menni, s amennyire lehet, fenntartani ebben a szembeszélben, szerintem egy jó pálya volt.”

Korábban két magyar kajasprinter, Lucz Anna és Csizmadia Kolos is világbajnoki bronzérmes lett 200 méteren. A világbajnokság utolsó napján összesen 15 magyar egység érdekelt a döntőkben. A magyar csapat eddig az összes résztvevő közül a legtöbbet, 8 érmet szerzett eddig a halifaxi világbajnokságon, ezzel pedig a 3. helyen állnak az összesített éremtáblázaton.