Taroltak a magyarok a női torna Európa-bajnokságon

Taroltak a magyarok a női torna Európa-bajnokságon

Székely Zója bemutatja gyakorlatát felemás korláton a női torna Európa-bajnokság csapatversenyében a törökországi Mersinben 2020. december 19-én (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ilyen még nem fordult elő korábban, Kovács Zsófia két szeren – ugrásban és felemáskorláton – is aranyérmet szerzett a törökországi Mersinben zajló női Eb-n.

Kovács Zsófia aranyérmet nyert vasárnap ugrásban a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokságon. A verseny honlapja szerint a Dunaferr SE sportolója már az első sorozat után az élen állt, és az első, 14,350 pontra értékelt gyakorlatát a folytatásban sem tudták felülmúlni a riválisai. Végül 14,050 ponttal lett első, Bácskay Csenge pedig a negyedik helyen végzett (13,650).

A magyar válogatott tagjaként a szombati csapatversenyben bronzérmes Kovács Zsófia a második Európa-bajnoki érmét nyerte egyéniben, 2017-ben Kolozsváron második lett egyéni összetettben. Magyar tornász legutóbb 2018-ban szerzett aranyérmet a kontinensviadalon: Glasgow-ban Dévai Boglárka ugyancsak ugrásban végzett az első helyen.

Kovács aztán meg sem állt, egy órával később újabb szeren, ezúttal felemáskorláton is aranyérmet szerzett. Utolsónak mutatta be a gyakorlatát, és a végén nem tűnt elégedettnek. Ám 13,850-es pontszáma ennek ellenére azt jelenette, ő lett a felemáskorlát aranyérmese is. A verseny igazi meglepetését Székely Zója hozta, aki harmadikként 13,550-es pontszámával végül a második helyet szerezte meg. Így ezen a szeren magyar első és második hely született.

Egy nappal korábban egyébként a Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill és Székely Zója összeállítású magyar válogatott bronzérmet nyert csapatban a törökországi Eb-n. A magyarok 151,597 ponttal végeztek a harmadik helyen, az ezüstérmes Románia 154,496, míg az aranyérmes Ukrajna 154,663 pontot szerzett.