Botrányba fulladt teniszmeccs: Tóth Amarissa elnézést kért kínai ellenfelétől

Botrányba fulladt teniszmeccs: Tóth Amarissa elnézést kért kínai ellenfelétől

Képünk csak illusztráció. A kínai Csang Suaj a második helyen kiemelt francia Caroline Garcia ellen játszik a tokiói keménypályás tenisztorna női egyesének nyolcaddöntőjében 2022. szeptember 21-én. (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

Fotó: Franck Robichon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tóth Amarissa második körös búcsúját követően elnézést kért a Budapesten zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna első fordulójában legyőzött kínai ellenfelétől, Csang Suajtól.

– Nem gondoltam volna, hogy pályafutásom első WTA-főtáblás sikere ekkora vihart kavar. Nagyon sajnálom a történteket, tisztelem Csang Suajt játékosként és emberként is. Soha nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni, bántani vagy felzaklatni senkit, kiváltképpen az ellenfelemet – mondta a 20 éves magyar játékos a keddi meccséről, miután csütörtökön kiesett.

Kedden a nyitókörben 5:5-ös állásnál a második helyen kiemelt Csang Suaj egy kereszt tenyerese után a vonalbíró outot ítélt, majd a székbíró is megerősítette ezt, Csang azonban továbbra is hevesen reklamált, mert meggyőződése szerint a labda a vonalon pattant. A pályára kérette a torna supervisorát (versenyigazgatóját) is, aki azonban közölte: nem az ő feladata megítélni, hogy a labda kint volt-e vagy sem. A játék folytatódott, majd a következő labdamentet követően Tóth Amarissa a nyomhoz sétált és a lábával eltüntette, ezt azonban ellenfele zokon vette. A hazai játékos megnyerte az ominózus játékot – elvette Csang adogatását –, amellyel 6:5-re vezetett az első játszmában, riválisa azonban – akit láthatóan nagyon megviseltek a történtek – nem vállalta a folytatást. A női versenyeket szervező WTA csütörtökön közölte, megvizsgálja, mi történt a mérkőzésen.

A világranglistán 548. helyen álló, a magyar fővárosban szabadkártyával induló Tóth Amarissa elsősorban a meccs utáni ünnepléséért kért elnézést. –  Tisztában vagyok vele, hogy nem kellett volna úgy ünnepelnem, ahogy a meccs után tettem, ezt sajnálom. A meccs hevében elragadtak az érzelmeim és a pillanat. A teniszre koncentráltam, nem így akartam nyerni – jelentette ki Tóth, aki hozzátette, reményei szerint lesz lehetősége beszélgetni Csang Suajjal, és elmondani neki, milyen rosszul érzi magát, hogy a meccsük így ért véget. Tóth Amarissa a csütörtöki nyolcaddöntőben alulmaradt az ukrán Katerina Baindllal szemben, így búcsúzott a tornától.

Csordás Attila, a magyar teniszező edzője a Magyar Hangnak az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott: Tóth Amarissa semmiféle szabálytalanságot nem követett el.