Varga Ádám ezüst-, Kopasz Bálint bronzérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren

Varga Ádám ezüst-, Kopasz Bálint bronzérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren

Az ezüstérmes Varga Ádám (hátul) és a bronzérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A döntőben Kopasz Bálint rajtolt jobban, de Varga is az élmezőnyben indult el. Féltávhoz érve Kopasz a harmadik, Varga a negyedik helyen állt. Varga a futam második felében megelőzte Kopaszt, és az aranyért küzdött, ám a cseh Josef Dostal nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Varga hatalmas hajrá végén másodikként ért célba, Kopasz pedig a bronzérmet szerezte meg.

Mint az MTI megjegyezte: harmadszor fordul elő a mostani olimpián, hogy két magyar dobogósa van egy számnak. Előzőleg ezt nyílt vízi úszásban Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, illetve női kajakban a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a Pupp Noémi, Fojt Sára páros hozta össze. Varga és Kopasz a magyar küldöttség 17. és 18. érmét szerezte a párizsi olimpián.