Vas Blanka: Most sírni tudnék

Vas Blanka: Most sírni tudnék

A későbbi negyedik Vas Blanka (j), valamint a későbbi harmadik belga Lotte Kopecky (k) és a későbbi második helyen végzett holland Marianne Vos a 2024-es párizsi nyári olimpia női országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vas Blanka nem titkolta csalódottságát azután, hogy a női országúti kerékpárosok vasárnapi mezőnyversenyében az éremről centikkel maradt csak le és végzett az előkelő negyedik helyen a párizsi olimpián.

„Előre nem volt kitalálva semmi a versenyre, csak volt pár ember a fejemben, akik jók lehetnek és ez be is bizonyosodott menet közben, hogy jól gondoltam” – idézte fel a Trocadérónál felállított célban versenyét a tokiói játékokon hegyikerékpárban negyedik magyar klasszis a verseny után. – „Próbáltam Vos és Kopecky kerekét követni és a verseny jól is alakult, de aztán volt egy kis hezitálás a részemről, amikor Kristen Faulkner támadott. Azt hiszem, az volt egy nagy hiba, hogy ott feladtam és úgy gondoltam, hogy nem lehet meg.”

Vas mindehhez hozzátette, hogy akkor a két sztártól, Vostól és Kopeckytől várta, hogy megindulnak a későbbi győztes amerikai után. „Nem dolgoztam velük együtt, mert úgy gondoltam, hogy nekik kell dolgozni, hiszen ők a nagy nevek, ők a leggyorsabbak – indokolta döntését Vas Blanka. – Igazából még vissza kell néznem, mi is történt ott, most még kicsit butának érzem magam. Nem tudom, hogy mit lehetett volna sokkal jobban csinálni. Annak azért örülök, hogy itt tudtam lenni a végén.” Az első számú magyar női kerékpáros öröme ugyanakkor csak annak szól, hogy a végig harcban tudott lenni az érmekért. „Most sírni tudnék. Nem tudom, hányadik negyedik helyem ez. Sajnálom” – zárta szavait az U23-as világbajnok Vas Blanka.

Videó a befutóról:

(MTI)