Karikó Katalin kitüntetést kap a New York-i Orvosi Akadémiától

Karikó Katalin kitüntetést kap a New York-i Orvosi Akadémiától

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. május 20-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kutatótársával, Drew Weissmann-nal a biogyógyászati tudományok terén végzett munkásságát ismerik el.

A New York-i Orvosi Akadémia Innovátorok az egészségügyben elnevezésű rendezvényének elismeréséről a Szegedi Tudományegyetem számolt be, az átadásra kedd este, egy online megrendezendő eseményen kerül sor.

Karikó Katalinon kívül hét olyan egészségügyi szakember, valamint szervezet kap elismerést, akik segítettek kezelni a koronavírus-járvány hatásait, illetve olyan áttörést értek el, amely megváltoztatja az orvoslást vagy új lehetőségeket nyitottak egy egészségesebb világ kialakításához. Karikó Katalin és munkatársa a biogyógyászati tudományok terén végzett kiemelkedő munkásságáért kapja az elismerést.

 


   

Szent reformátor volt

Szent reformátor volt

Sopronkőhidán 75 évvel ezelőtt végezték ki Kiss Szaléz ferences szerzetest. A koholt vádak szerint szovjetellenes terrorcsapatot irányított Gyöngyösön, és összeesküdött Habsburg Ottó trónra juttatásáért.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby