24.hu: Navracsics Tibor ismét miniszter lehet

24.hu: Navracsics Tibor ismét miniszter lehet

Navracsics Tibor Ajkán. Forrás: a képviselőjelölt közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Navracsics Tibor ismét miniszter lehet és egy teljesen új tárcát kaphat: uniós ügyekért felelhet – írta meg a 24.hu csütörtökön. A lap szerint az új minisztérium foghatná egybe az EU-s források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Ez azt jelentheti, hogy az uniós tapasztalatokkal rendelkező politikus vezette új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Navracsics először a 2010-es Fidesz-győzelmet követően lett miniszter, a közigazgatási és igazságügyi területért felelt, a 2014-es választás után azonban csak rövid ideig maradt a kabinetben, később Brüsszelben lett az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

A cikk felidézte, a Népszava kedden arról írt, egy másik korábbi miniszter is visszatérhet az új kormányba: Lázár János is újból tárcavezető lehet, és az agráriumi, élelmiszeripari fejlesztésekkel, illetve a kiskereskedelemmel foglalkozhat.