Hadházy Ákos: Menjenek el szavazni és osszák meg közösségi profiljukon

Hadházy Ákos: Menjenek el szavazni és osszák meg közösségi profiljukon

Egy nő leadja szavazatát az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos az első között adta le szavazatát az országgyűlési választáson, egyúttal arra buzdított, hogy minden választópolgár minél előbb tegye ugyanezt. Sőt, azt is kérte, hogy ezt osszák meg a Facebook oldalukon. – Mutassanak példát azoknak, akik még mindig nem döntöttek arról, hogy választanak-e – írta, hozzátéve, hogy azokat kell elgondolkoztatni, „akik látják a korrupt rendszer tarthatatlanságát, de távol tartják magukat a politikától”. Szerinte ugyanis ha sokan nyilvánosságra hozzák, hogy már voksoltak, azzal az ellenzék ellensúlyozhatja azt a horribilis mennyiségű pénzösszeget, „aminek a segítségével a Fidesz ma el akarja árasztani hirdetésekkel az internetet”.

Az egyesült ellenzék színeiben Zuglóban induló politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy „sajnos ma NAGYON SOKAN lesznek, akik NEM ÖNKÉNT fotózzák le a szavazólapokat”. A Fidesz szerinte nem véletlenül tette legálissá a fotózást, ő már több jelzést kapott arról, hogy vannak munkavállalók, akiket megzsarol a munkaadója, hogy a Fideszre kell szavazni és erről fotót is kér. Azt is tudni véli, hogy tömegesen fizethetnek is szavazatokért. Ezekre az esetekre megoldást is kínált: először be kell húzni az ikszet, aztán jöhet a fotó, de a lapot még nem kell az urnába dobni. Lehet ugyanis új lapot kérni és már azt bedobni. – De a legjobb megoldás azoknak, akik nem érzik kiszolgáltatottnak magukat: ezeket a zsarolásokat negligálni és az elkövetőket fel kell jelenteni – közölte.

Hadházy Ákos azt is kiemelte, hogy bármit is mondanak a közvélemény-kutatások, ez a meccs nincs lefutva. Sok jel mutat arra, hogy a Fidesz nagyon meg is van ijedve a saját méréseik miatt.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!

 

Címkék: Hadházy Ákos