Új világ kezdődik április 4-én – Siófokon tartotta első kampányzáróját az ellenzék

Új világ kezdődik április 4-én – Siófokon tartotta első kampányzáróját az ellenzék

Márki-Zay Péter az ellenzék siófoki kampányzáróján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 3-án is megtörténhet a csoda – így fogalmazott egy héttel a választások előtt, Siófokon megtartott első régiós kampányzáró rendezvényén Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy „mi már győztünk, hiszen mi vagyunk a történelem jó oldalán”.

A Fidesz pszichológiai hadviselésének része, hogy megpróbálja megosztani az országot – erről beszélt a kampányzárón Márki-Zay Péter, példaként hozva erre, hogy a kormány jobb- és baloldalról, keresztényekről és nem keresztényekről beszél. Ugyanakkor a mostani ellenzék összefogva mindenkit fogja leváltani „hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát”. 

A politikus szerint a kormány még a „ne ölj” parancsát is megszegte a koronavírus-járvány idején, hiszen például a tesztelés helyett a parkolást tette ingyenessé. – Ez a kormány felelős 45 ezer ember haláláért – fogalmazott. – Igen, ők bűnösök és igen, ez gyilkosság – mondta, majd kiemelte, hogy keresztény ember nem szavazhat a Fideszre. A „ne lopj” parancsára is kitért, majd a kormánypárti szavazókat is arra kérte, hogy voksoljanak az ellenzéki listára, mert ők fogják felszámolni a korrupciót és „nem leszünk többé következmények nélküli ország”. A kormány ráadásul hazudik is azért, hogy fenntarthassa hatalmát – itt az ellenzéket érintő rágalmakra utalt –, majd megismételte, hogy keresztény ember nem szavazhat a Fideszre.

A „szervezett választási csalásokról” is beszélt, majd újra kijelentette, hogy egymillió forintot adnak annak, aki leleplez ilyen szabálytalanságot. Egyúttal külön tapsot kért annak a 20 ezer embernek, aki jelentkezett szavazatszámlálónak. – Most először, a csalások ellenére is van esélyünk győzni – szögezte le.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt is mondta, hogy ha kormányra kerülnek, nem az fogja eldönteni, hogy mi lehet valakiből, hogy milyen kapcsolatai vannak. Ebben a „szeretetországban” nem lesz fizetős lesz az egészségügy, adómentes lesz a minimálbér, duplájára emelkedik a családi pótlék – sorolta, majd újra kiemelte, hogy még a fideszes homoszexuális politikusok is felvállalhatják melegségüket, mert nincs abban semmi szégyen. A gyermekvédelminek nevezett törvényt megsemmisítik, de lesz egy új. Azt is mondta, hogy marad a kerítés, azt viszont nem fogják tűrni, hogy bűnözőket telepítsenek ide, ezért át fogják világítani a Fidesz által betelepített migránsokat.

Márki-Zay Péter kiemelte azt is, hogy lesz elszámoltatás, a „bűnözők börtönbe mennek”, az ellenzék pedig tisztességes embereket küld a parlamentbe.

– Mi már győztünk, hiszen mi vagyunk a történelem jó oldalán – mondta annak kapcsán, hogy egyenlőtlen küzdelem lesz április 3-án, de „óriási a tétje a küzdelemnek”. Márki-Zay Péter – mint mondta – optimista, mert „már megtapasztalta a csodákat”, amikor Hódmezővásárhelyen az összefogással kétszer is nyerni tudott, az előválasztáson pedig civilként sikerült győznie. Így – közölte – hisz abban, hogy április 3-án is megtörténhet a csoda.

Jakab Péter beszéde elején a pedagógusoknak kért tapsot, akik polgári engedetlenséget és határozatlan idejű sztrájkot hirdettek, a diákok, a családok és az ország pedig ott áll mellettük. Szégyennek nevezte, hogy a kormány eközben fenyegeti a tanárokat és hazudik arról, hogy minden rendben van az oktatással vagy az egészségüggyel. – Magyarországnak jelenleg nincs működő kormánya, ami van, az egy maffia, nem több – mondta majd arról beszélt, hogy jövő vasárnap is csalni fognak. Az összefogásukat erősebbnek nevezte a csalásnál, a gyűlöletnél, még a krumplinál is, „Márki-Zay Péter pedig le fogja győzni Orbán Viktort”. Aki ugyanis nem rá húzza be az ikszet, az az Orbán-rendszert fogja hatalomban tartani.

Dobrev Klára is színpadra lépett és azzal kezdte: egy hét múlva ilyenkor már zárva lesznek a szavazóurnák, „ott fogunk ülni, együtt fogunk izgulni azzal az érzéssel, hogy igen, megcsináltuk”. A munkának ugyanis meg kell, hogy legyen a gyümölcse. – Egy autokrata diktátor ül a nyakunkon és együtt létrehoztuk azt a demokratikus egységet, amely ezt a diktátort elküldi oda, ahová való – mondta. Az egységet történelmi tettnek nevezte, majd azt hangsúlyozta, hogy kormányozni is így fognak, „új világ kezdődik április 4-én”.

– Van egy jó hírem, meg fogjuk nyerni a választást – az MSZP-s Kunhalmi Ágnes ezzel kezdte beszédét. Szavai szerint „mindenki kösse fel a gatyáját, mert kemény, de sikeres négy év vár ránk”. Azt kérte az emberektől, hogy „ne higgyenek Orbánnak”, mert hazudik a háborúról és hazudik a programjukról is: nem fogják elvenni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentés is meg fog maradni. Végül azzal zárta, hogy „most vagy soha, hajrá, vasárnap győzni fogunk”.

Hadházy Ákos – ahogy mondta – egy tévhitről szeretne beszélni, miszerint „ezek is lopnak, de akik jönnének, kezdenék elölről”. A politikus azt hangsúlyozta, hogy ezek az emberek – mármint a kormány és a NER prominensei – nem fog tudni leállni. Emellett félnek, rettegnek, hogy mi lesz akkor, ha vége lesz a „jó időknek”, hiszen tudják, hogy „a börtönnel játszanak”. Azt pedig objektíven bizonyíthatónak, 100 százaléknak nevezte, hogy kormányváltás esetén csökkenni fog a korrupció. Egyrészt lopni megtanulni évekig tart, ráadásul náluk „jobb az emberanyag”, és a kontroll is sokkal jelentősebb lesz. – Márki-Zay Péter pedig olyan politikus, akinél senki sem gondolja ezt komolyabban – mondta.

Karácsony Gergely jelezte, bőven esik szó arról, hogy miért kell az ellenzéknek győzni. Ő azonban ezúttal kifejezetten a Balatonról és  a helyi jelöltről beszélt. Mint mondta, egy abból a tízmillió magyarból, akinek nemzeti büszkeségének része a Balaton, márpedig azt – szavai szerint – azzal lehet megmenteni, ha az ellenzéki jelölt, Potocskáné Kőrösi Anita győz egyéniben április 3-án.

A momentumos Orosz Anna pedig arról beszélt, hogy hiába szokták a kormánypártiak azt mondani, hogy a Fidesz tud kormányozni, ez valójában nincs így. Ezt azzal támasztotta alá, hogy milyen keveset keresnek a pedagógusok, hogy milyen gyenge a forint, illetve milyen rombolást végzett a kormány a környezetben. 

Ha ezt a körzetet sikerül megnyernünk, karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy megvalósíthassuk a célunkat – ezt már az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté mondta.

A Balaton-parti város polgármestere, Márki-Zay Péter tanácsadója, Lengyel Róbert – többek között – arról beszélt, hogy ezen a választáson a „a közös jelenünk a gyerekeink jövőre a tét”. Potocskáné Kőrösi Anita arról beszélt, hogy együtt csodákra képesek.