Pesti Imre kapja meg a fideszes Gál Kinga mandátumát

Pesti Imre kapja meg a fideszes Gál Kinga mandátumát

Gál Kinga, az Európai Parlament fideszes képviselője, Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa (b-j) a Magyar nők a cselekvő nemzetért 2022 című konferencia megnyitóján a budapesti Benczúr Hotelben 2022. március 26-án. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pesti Imrének adta ki a Gál Kinga lemondása miatt megüresedett mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn, írja az MTI.

A tavaszi parlamenti választáson a Fidesz-KDNP országos listájának 5. helyén mandátumot szerző Gál Kinga április 22-én lemondott képviselői helyéről.

A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a mandátumot. A jelölőszervezetek pedig azt kérték az NVB-től, a megüresedett mandátumot a közös pártlista 54. helyén szereplő Pesti Imrének adja ki a bizottság.

Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi előírásoknak, az NVB kiadta Pesti Imrének az országgyűlési mandátumot. Az NVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslatot kérni a Kúriától.