„A kocsim is csupa velő, meg haj, tök undi” – Visszalép a jelöltségtől egy ellenzéki politikus

 „A kocsim is csupa velő, meg haj, tök undi” – Visszalép a jelöltségtől egy ellenzéki politikus

Gér Mihály aktivisták társaságában (Forrás: Gér Mihály/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadhatatlan és rendkívül érzéketlen hangnem írt az ellenzéki előválasztáson nyertes párbeszédes Gér Mihály arról, hogy egy halálos baleset részese volt még évekkel ezelőtt. A monori központú választókerületben indult volna az Egységben Magyarországért színeiben, de a történtek után visszalépett.

A kormányoldali sajtó hozta nyilvánosságra, hogy Gér Mihály 2016-ban az Andrássy úton elgázolt egy fiatal párt: a fiú meghalt, a lány pedig maradandó sérüléseket szenvedett. Habár a sofőr vétlen volt, a történtek után egy zárt Facebook-csoportban megengedhetetlen stílusban írt a történtekről. Például azzal a szöveggel osztotta meg a balesetről készült fotóját, hogy „na ki ölt ma embert”. Később arról értekezett, hogy „ráadásul a kocsim is csupa velő, meg haj. Tök undi.”

Gér Mihály a posztjai nyilvánosságra kerülése után felidézte, hogy hat évvel ezelőtt egy baleset részese volt, a vétlenségét jogerős bírósági ítélet mondta ki. Állítása szerint a jelöltállítási folyamatban erről tájékoztatta az ellenzéki összefogás illetékeseit. Az üzeneteit most úgy kommentálta, hogy közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írta.

– Noha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek – jelentette be. Hozzátette azt is, hogy bár nem tehetett róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott benne. Rendkívüli módon sajnálja a történteket, és ezúton is szeretné együttérzéséről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit.

Címkék: Gér Mihály