BanNER – Az leszel, ahová születsz?

BanNER – Az leszel, ahová születsz?

Katona Mariann, Vona Gábor, Pálinkás József, Hiller István és Pogátsa Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne a gyermek születési helye határozza meg azt, hogy milyen oktatásban részesül – így lehetne összefoglalni a Vona Gábor által alapított Második Reformkor Alapítvány legfrissebb törvényjavaslatát az oktatásról, esélyegyenlőségről, felzárkóztatásról. 9 osztályos általános iskola, a pedagógusok megbecsültsége, kitörési pontok, digitális oktatás – ezek mind részei az elképzelésnek.

A jelenlegi helyzetet és a lehetőségeket járta a körbe a Második Reformkor Alapítvány által – a Magyar Hang közreműködésével – rendezett BanNER elnevezésű vitasorozat legfrissebb részében Hiller István volt oktatási miniszter, az MSZP választmányi elnöke, Pálinkás József, ugyancsak egykori oktatási miniszter a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus és Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. A moderátor Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A vita ezúttal rendhagyó módon a koronavírus-járvány miatt nem közönség előtt, még csak nem is egy asztalnál zajlott, hanem az online térben.

Számítunk a figyelmükre, jó szórakozást!

A BanNER korábbi adásait itt nézheti meg!