BanNER – Az leszel, ahová születsz?

BanNER – Az leszel, ahová születsz?

Katona Mariann, Vona Gábor, Pálinkás József, Hiller István és Pogátsa Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne a gyermek születési helye határozza meg azt, hogy milyen oktatásban részesül – így lehetne összefoglalni a Vona Gábor által alapított Második Reformkor Alapítvány legfrissebb törvényjavaslatát az oktatásról, esélyegyenlőségről, felzárkóztatásról. 9 osztályos általános iskola, a pedagógusok megbecsültsége, kitörési pontok, digitális oktatás – ezek mind részei az elképzelésnek.

A jelenlegi helyzetet és a lehetőségeket járta a körbe a Második Reformkor Alapítvány által – a Magyar Hang közreműködésével – rendezett BanNER elnevezésű vitasorozat legfrissebb részében Hiller István volt oktatási miniszter, az MSZP választmányi elnöke, Pálinkás József, ugyancsak egykori oktatási miniszter a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus és Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. A moderátor Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A vita ezúttal rendhagyó módon a koronavírus-járvány miatt nem közönség előtt, még csak nem is egy asztalnál zajlott, hanem az online térben.

Számítunk a figyelmükre, jó szórakozást!

A BanNER korábbi adásait itt nézheti meg!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.