A demokraták előnye nő Nevadában, Biden közel a győzelemhez

A demokraták előnye nő Nevadában, Biden közel a győzelemhez

Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje integet beszéde után a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 3-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lukács Csaba jelenti Joe Biden választási központjából, Wilmingtonból!

Helyi idő szerint csütörtök reggel röviddel kilenc után (Magyarországon délután 6) adatot szolgáltatott Nevada – a kaszinóiról híres államban korábban leálltak a folyamatos adatközléssel, arra hivatkozva, hogy csak időről-időre mondanak eredményt, amikor végeztek egy nagyobb adag levélszavazat megszámlálásával.

Csütörtök reggel még nagyjából 150 ezer szavazat állt feldolgozatlanul. A most közölt adatok szerint Biden előnye nőtt: 7 600-ról több mint 12 ezerre, így most már egy százalékkal vezet. Ez még nem elég a győzelemhez, hiszen a szavazatok közel 13 százaléka még nincs feldolgozva, de a tendencia azt jelzi, a demokratáknak nem kell aggódniuk. Ha a jelöltjük megnyeri ezt az államot, akkor eldől a verseny és Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Amerikából jelentjük – kattintson helyszíni tudósításainkért és híreinkért!