Biden fia bűnösnek vallotta magát

Biden fia bűnösnek vallotta magát

Hunter Biden (Fotó: MTI/AP/Julio Cortez)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai elnök, Joe Biden fia, Hunter Biden bűnösnek vallotta magát az adócsalási ügye mind a kilenc vádpontjában. Biden a tárgyalása megkezdése előtti utolsó pillanatban tett vallomást, ezzel a szövetségi ügyészeket is meglepte. A BBC tájékoztatása szerint akár 15 év börtönt is kaphat.

Az elnök fiát azzal vádolják, hogy 2016 és 2019 között szándékosan nem fizetett be 1,4 millió dollárnyi (közel 500 millió forint) jövedelemadót. A vádirat szerint ezekben az években 7 millió dollár (kb. 2,5 milliárd forint) jövedelemre tett szert külföldi ügyleteiből, amiből legalább 5-öt luxuskiadásokra költött, köztük drága hotelekre, ruhákra és kábítószerekre. Hunter Biden korábban tagadta a vádakat.

Az 54 éves Hunter Biden eredetileg olyan vádalkut kötött volna, amelyben fenntartotta volna ártatlanságát, az ügyészek azonban ezt nem fogadták el. A Los Angeles-i bíróságon már az esküdtek kiválasztása kezdődött volna el, amikor Biden ügyvédje bejelentette, hogy ügyfele le akar mondani a tárgyalásról, hogy megkímélje a barátait és a családját attól, hogy tanúvallomást tegyen a drogfüggősége alatt történtekkel kapcsolatban.

Hunter Bident három hónappal ezelőtt egy másik ügyben találták bűnösnek fegyvertartással és kábítószer-fogyasztással kapcsolatban, így ő lett az első olyan, hivatalban lévő amerikai elnök gyereke, akit büntetőjogi felelősségre vontak.

Címkék: bíróság, Biden, Hunter