Trumpot Berlinben már kitették az utcára

Trumpot Berlinben már kitették az utcára

Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát a Florida állambeli West Palm Beach nevû településen 2020. október 24-én (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt a felmérések egyértelműen jelzik, hogy Európában nem is annyira Bidennek, mint Trump ellen „szurkol” a lakosság. Az amerikai elnök elmúlt négy évének Európa-politikáját illetően a berlini Madame Tussauds múzeumban a kurátorok finom árnyalatokkal megvilágított kritikájuknak adtak hangot, amikor Donald Trump viaszmását az utcára tették, bele egy szemetesbe, míg elődje, Barack Obamának viaszmása a kiállítóteremben maradt – írja a Reuters.

A szemetes mellé „Ki vagy rúgva!” és „Fake News!” tweet-üzeneteket is elhelyeztek.

„A döntésünk pusztán szimbolikus üzenet-értékű”, nyilatkozta Orkide Yalcindag igazgató. „Elővigyázatosságból vittük ki a viaszszobrot a kiállítóteremből”, tette hozzá homályosan.

A felmérések szerint Donald Trump riválisa, a demokrata Joe Biden mögött van, az elemzők szerint is a demokraták győzelme várható a jövő keddi választásokon. Németországban a YouGov felmérése szerint a lakosság 71 százaléka inkább Bident látná szívesebben az Egyesült Államok következő elnökeként.

Amerikából jelentjük – Kattintson helyszíni tudósítóink beszámolóiért!