11 embert állítottak elő a Magyar Nagydíj hétvégéjén

11 embert állítottak elő a Magyar Nagydíj hétvégéjén

Szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 30-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőrségi szempontból kiemelt, rendkívüli esemény nélkül zajlott le a 37. Forma -1 Magyar Nagydíj – ezt az Országos Rendőr-főkapitányság közölte. Mint írták, közigazgatási bírságot egy alkalommal szabtak ki, szabálysértési feljelentést 13 esetben kezdeményeztek a rendőrök. Négy nap alatt 61 embert igazoltattak, tizenegyet előállítottak, biztonsági intézkedés öt alkalommal történt, helyszíni bírságot 26 esetben szemben szabtak ki. Ezeket azonban nem részletezték.

A rendőrségi tájékoztatás szerint idén csaknem 1200 rendőr vett részt a biztosításban. Minden szolgálati ág képviseltette magát, lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőr, valamint bűnügyes kollégák is dolgoztak egészen hétfő reggelig. A közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében pedig a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével figyelték a Hungaroringre vezető utak forgalmát és a parkolók telítettségét.

A munkát idén a Heves és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség állománya is segítette, négy osztrák motoros rendőrrel kiegészülve.