1200-nál is több panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz az oltások miatt

1200-nál is több panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz az oltások miatt

Fekete Beáta asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 11-én (Fotó:
MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt időszakban nagy számban fordultak az indítványozók az Alkotmánybírósághoz a védettségi igazolványhoz fűződő jogosultságokkal, a természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételeivel, valamint az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásával kapcsolatban – a testület honlapján megjelent tájékoztatót a Hvg vette észre.

A közlésből kiderül, hogy a védettségi igazolványokat érintően érkezett a legtöbb, szám szerint nagyjából 970 panasz az Alkotmánybíróságra. Az indítványokat egyesítették, befogadták és már meg is kezdték az érdemi vizsgálatot.

Ennél azért jóval kevesebb, de több mint 200 panasz érkezett amiatt, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé tették a védőoltást. Itt is egyesítették az ügyeket, az alkotmányjogi panasz befogadásáról később döntenek. Volt még csaknem 40 indítvány annak kapcsán is, hogy a természetes immunitás alapján milyen feltételekkel működtek a plasztikkártyák, itt az eljárás jelenleg főtitkári előkészítő szakaszban van.