14 milliós megtakarítása lett Orbán Viktornak

14 milliós megtakarítása lett Orbán Viktornak

(Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Csaknem 14 millió forintos megtakarítása lett tavaly nyár óta a feleségével közös számlán Orbán Viktornak – ez derül ki a legfrissebb vagyonnyilatkozatából. A miniszterelnök legutóbb 2022. augusztásban adott le hasonló dokumentumot, akkor még nem szerepelt nála ez az összeg. A kormányfőnek megvan továbbra is a XII. kerületi és a felcsúti háza, előbbi a feleségével közös, utóbbi pedig csak az ő tulajdona.

Rogán Antalnak ugyanakkor jelentőse csökkent a tartaléka, míg tavaly nyáron még 616 millió forintja volt takarékbetétben, ezúttal már „csak” 245 milliója. Az viszont a dokumentumokból nem derül ki, vajon mire költhette.

Szijjártó Péternek is nőtt a bankszámláján lévő összeg, a külügyminiszternek 27 milliója van, míg tavaly nyáron ez az összeg nem érte el a 14 millió forintot. Szüleivel szemben eközben változatlanul fennáll a 30 milliós tartozása.

Lázár János esetében szemmel látható változás, hogy nőtt a földterületeinek a mennyisége, míg fél évvel ezelőtt 36, ezúttal már 39 ingatlanról számolt be, amelyek jelentős része szántó vagy legelő.

Az ellenzéki politikusok közül a legtehetősebb Gyurcsány Ferenc, akinek értékpapírban tartott megtakarítása ugyanakkor jelentősen csökkent: a nyári 587 millió után most 461 millió. Van még 631 milliós követelése „lakásvásárlás foglaló és előleg” néven, illetve 13 milliót vár vissza egy kölcsönből.

Az Országgyűlésben függetlenként ülő Hadházy Ákos esetében érdekesség, hogy lett egy 30 négyzetméteres bécsi lakása, amelynek felerészben tulajdonosa. A politikus a vagyonnyilatkozata végére azt is beírta, hogy magyar magánszemélyekről választási kampányra és az „eskütétele törvénytelen akadályozásának idejére”, majd „a tiszteletdíja törvénytelen visszatartására” és politikai munkája támogatására 16,8 millió forintnyi magán kisadományt kapott.

A Jobbikból kivált és Nép Pártján néven új mozgalmat alapító Jakab Péternek ugyanakkor a leadott dokumentuma szerint semmije sincs. Nincs már meg a korábban felerészben birtokolt miskolci lakása és a tavaly májusban még beírt 3,9 millió forintját is látszólag felélte.

A parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait ezen a linken tudja böngészgetni, ehhez az adott frakcióra, majd az adott politikus nevére kell kattintani.

Címkék: vagyonnyilatkozat