Ellenzéki reakciók az Orbán-interjúra: ez most kevés

Ellenzéki reakciók az Orbán-interjúra: ez most kevés

Orbán Viktor a Kossuth rádióban 2021. március 19-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagáltak az ellenzéki politikusok Orbán Viktor péntek reggeli szokásos rádióinterjújára, ahol az ígérettel ellentétben elmaradtak a nagy bejelentések.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán azt írta: „az oltásoknak jóval nagyobb a tétjük annál, az oltási programnak jóval komolyabb dolognak kellene lennie annál, mint hogy kicsinyes politikai játszmákra használja bárki is. A súlyos és tragikus helyzet továbbra is az együttműködést és az együttérzést, az őszinte és világos beszédet követeli meg, és nem a politikai lózungokat, végképp nem a sikerpropagandát. Ezért is aljas az a hazug kampány, amibe a lakájmédia kezdett Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester ellen – igazán méltatlan, hogy ebbe a miniszterelnök is belekeveredett. Szaniszló polgármester úr ugyanis az ellen emelt szót, hogy a kerületébe küldött, és ott fel nem használt vakcinákat a kormányhivatal visszarendelte. Azért emelt szót, hogy a visszarendelt vakcinákat mielőbb pótolják, mert a kerület átoltottsága még mindig alacsony szintű. Szaniszló polgármester úr a kerület lakóinak érdekében emelt szót, és ahogy minden kerületi polgármester a városban, tette, ami a dolga. Mi is, a budapesti városvezetés is ezért szólunk, érvelünk, kérünk és kezdeményezünk: hogy engedjék az önkormányzatokat segíteni az oltási program lebonyolításában.”

Jakab Péter, a Jobbik vezetője szintén a közösségi oldalán reagált. „Tegnap a kormányinfón bejelentették, hogy ma Orbán bejelenti a nyitás ütemtervét, ehhez képest bejelentette, hogy – bár azt tudja, hogy Brüsszelnek mit kéne tennie – ő maga azt se tudja, mi lesz két hét múlva, ezért most csak annyit tud, hogy a jövő héten is marad minden úgy, ahogy eddig.” 

– Bejelentette, hogy adni nem tud semmi érdemit a bajba jutottaknak, kérni viszont kérne. A gyermekeikkel otthon maradó szülőktől támogatást kér, a bajba jutott vállalkozásoktól pedig türelmet, mert jövőre már lesz itt bőség, addig meg tartsanak ki. Hogy miből, azt nem közölte – írta a jobbik elnöke, felelős kormányzást követelve.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté szerint ez most kevés volt egy miniszterelnöktől. „Orbán Viktornak igaza van: tényleg egyre rosszabb a hangulat az országban. Ezen őszinteséggel, támogatásokkal, hatékonyabb és zökkenőmentesebb oltóprogrammal lehetne javítani. Azonban amit ma reggel elmondott az még „lelki-siminek” is kevés volt, ráadásul teljesen értelmetlen, hogy miért kell folyamatosan lebegtetni az intézkedéseket” – írta.

Gyurcsány Ferenc és a DK kiállt a „hazug vádakkal megtámadott Szaniszló Sándor” mellett. „Ha a kormánynak csak fele olyan jól menne a tömeges oltás, mint a hazudozás, mára az összes háziállat és szobanövény is be lenne oltva a vírus ellen az egész országban – közölték.