21 Kutatóközpont: Még Toroczkai Lászlót is többen kedvelik, mint Dobrev Klárát

21 Kutatóközpont: Még Toroczkai Lászlót is többen kedvelik, mint Dobrev Klárát

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a legelutasítottabb ellenzéki politikusok. Eközben Orbán Viktor miniszterelnök az a politikus, akit a legtöbben szívesen látnának valamilyen fontos politikai szerepben – derül ki a (Momentumnak is dolgozó) 21 Kutatóközpont felméréséből, amit a Telex ismertetett. A felmérés során a legismertebb ellenzéki pártvezetők kedveltségét és elutasítottságát mérték január 18. és 23. között telefonos mintán.

Az eredmény szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök a legelutasítottabb politikus, a megkérdezettek 67 százaléka semmiképpen sem látná fontos politikai szerepben, míg csak 13 százalék örülne ennek. A kutatók szerint Gyurcsányt az ellenzéki szavazók 50 százaléka is elutasítja.

A második legelutasítottabb politikus Dobrev Klára lett, esetében 45 százalék nem szeretné, ha fontos posztot kapna, míg 30 százalék látná ezt szívesen. Ugyanakkor ellenzéki körökben sokkal pozitívabb a DK EP-képviselőjének megítélése: náluk 59 százalék örülne, ha Dobrev fontos feladatot kapna, míg 17 százalékuk utasítja őt el élesen.

A felmérés szerint Dobrevnél csak Donáth Annát és Karácsony Gergelyt kedvelik jobban az ellenzéki szavazók. A főpolgármester szerepvállalását 69 százaléka támogatta a felmérésben, míg Donáthot 76 százalék. Ugyanakkor az összes –  tehát nemcsak ellenzéki – válaszadó közt, csak 40 százalék örülne, ha Donáth fontos feladatot kapna, illetve 35 százalék annak, ha Karácsony. Ami az elutasítottságukat illeti, ez az összes megkérdezett körében a Momentum politikusa esetén 40, a főpolgármester esetén 35 százalékos volt.

A felmérés kitér a Mi Hazánkot vezető Toroczkai Lászlóra is. Az összes megkérdezett 32 százaléka örülne, ha ő valamilyen jelentős pozícióhoz jutna, míg 29 százalék semmiképpen sem szeretné ezt.

Ami Orbán Viktort miniszterelnököt illeti, őt látná az összes válaszadó legnagyobb része – 44 százalékuk – szívesen valamilyen fontos politikai szerepben, míg elutasítottsága 40 százalékos.