22 millióért születtek remek fotók és filmek Szijjártó Péterről

22 millióért születtek remek fotók és filmek Szijjártó Péterről

Szijjártó Péter (k), Szabó Kristóf (j) és a kirgiz gazdasági miniszter (b) 2020. szeptember 29-én (Fotó: a HEPA Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hírklikk tájékoztatása szerint a külügyminiszter fotósa havi 401 ezer forintot keres, miközben a videós 772 ezret kap a munkájáért. A külügyminisztérium magyarázata szerint azért kerül ennyibe a miniszter fotózása és videózása, mert ennyi a szolgáltatás piaci ára.

A fotókat ezután ingyenesen a sajtó rendelkezésére bocsátják. A fotós és a videós személye és cége azonban a minisztériumi tájékoztatás alapján nem tudható, ezeket nem hozták nyilvánosságra. A Népszava azt írja, hogy a képek legtöbbjét Borsos Mátyás készíti, és az ő cége szerződött a minisztériummal.

A minisztérium arról is beszámolt, hogy Szijjártó az év első hét hónapjában 150 millió forintért utazott. A miniszter képi megörökítéséért felelős szakemberek együttes fizetése ebben az időszakban 10,5 millió forint volt. Ehhez jön még az utazási költségük, ami 11,4 millió forint. Így jön ki összesen a 22 milliós költség.

FRISSÍTÉS: a külügyminisztérium az alábbi kiegészítést jutatta el szerkesztőségünkhöz:

„A Külügyminisztérium alkalmazásában álló fotós és videós a hivatalos külföldi utak mellett a belföldi eseményeket is dokumentálja, ezek az anyagok is szabadon felhasználhatóak a teljes magyar média számára. A cikkben szereplő munkatársak tehát az összes magyar diplomáciai eseményt feldolgozzák, az elkészült anyagokat pedig ingyenesen megosztják valamennyi magyar sajtótermékkel.”

Címkék: Szijjártó Péter