23 millió kilométert mentek a metrópótlók

23 millió kilométert mentek a metrópótlók

Az M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója miatt a Lehel tér - Nagyvárad tér állomások között közlekedő metrópótló autóbusz a Nyugati térnél 2021-ben (Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 3-as metró felújítása alatt a pótlásban részt vevő buszok 22 902 495 kilométert tettek meg utasaikkal – közölte a BKV Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy 2017. november 6-án az északi szakasz lezárásával kezdetét vette az utóbbi évek legnagyobb volumenű, közösségi közlekedést érintő beruházása, a 3-as metróvonal teljeskörű felújítása. 2021 júliusa és augusztusa között – négy héten keresztül – a metróvonal szinte teljes hosszában pótlóbuszok közlekedtek, ekkor a feladatot ellátó átlagos napi járműszám 73-ról 109-re emelkedett. Naponta átlagosan 154 járművezető ült a volán mögé, hogy a közösségi közlekedést választókat a 17 kilométer hosszú M3-as metróvonal 20 állomása közül valamelyikre eljuttassa. Munkatársaik több mint kétmillió munkaórát dolgoztak le.

A 3-as metróvonal utolsó felújított állomásainak tervezett átadásával – májusban – zárulhat le a rekonstrukció.

Címkék: BKV, metrópótló