24.hu: Békésben letartóztattak egy a gyanú szerint fiúkat molesztáló gyermekotthoni nevelőt

24.hu: Békésben letartóztattak egy a gyanú szerint fiúkat molesztáló gyermekotthoni nevelőt

Fotó: Unsplash/Bill Oxford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Múlt pénteken letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta – értesült a 24.hu.
 
Az ügyben a lap kereste a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Válaszukban megerősítették, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen. – A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt – közölték.
 
Ugyancsak keresték az ügy miatt a Békés megyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ahol azt mondták, csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak a kérdésekre. Ám a lap szerint a megyei központtal folytatott telefonbeszélgetéseik során kiderült, hogy a vezető, Sziszák Katalin Julianna egy hete nem dolgozik az intézményben. A 24.hu kereste az SZGYF főigazgatóját, Cséplőné Gönczi Veronikát, akitől arról is érdeklődtek, valós-e a hozzájuk jutott információ, miszerint leváltották a megyei intézményvezetőt. Az SZGYF-től viszont egyelőre még nem kaptak választ.

Címkék: pedofília