24.hu: Csoportos létszámleépítést jelentettek be az Antall József Tudásközpontnál

24.hu: Csoportos létszámleépítést jelentettek be az Antall József Tudásközpontnál

Antall Péter, az Antall József Tudásközpont igazgatója beszél az Antall József Nyári Egyetem a Visegrádi együttműködés megalapításának 25. évfordulója című programján a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében 2016. július 4-én (Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken késő délután tartott állománygyűlést az Antall József Tudásközpont (AJTK) vezetősége az intézmény dolgozói számára: az eseményen közölték, hogy november végén csoportos létszámleépítéssel elbocsátják a munkavállalók többségét – állítja hétfői cikkében a 24.hu.

Mint felidézték, még szeptember végén jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: lezárult az AJTK alapítványának vizsgálata, és ugyan az elszámolás szabályos volt, de „jó erkölccsel össze nem egyeztethető” tételekre is költöttek, ezért a jövőben az állam nem támogatja pénzzel a szervezetet.

A lap úgy tudja, a pénteki gyűlésen a vezetők azt ígérték, hogy figyelembe veszik a munkavállalók érdekeit a leépítés során, továbbá elmondták azt is, az AJTK jogi értelemben nem szűnik meg, de hogy milyen formában működik tovább, azt nem tudták megmondani.

A 24.hu arra is kitért, a hét elején érdeklődtek az AJTK-nál, hogy miként képzelik a központ jövőjét, de azt a választ kapták, hogy a 2022-es működéssel kapcsolatban csak a későbbiekben tudnak tájékoztatást nyújtani.

Azt, hogy milyen visszás módon költik a közpénzt a tudásközpontnál, a Direkt36 írta meg.