24.hu: Vádalkut kötött az ügyészséggel Schadl György bizalmasa

24.hu: Vádalkut kötött az ügyészséggel Schadl György bizalmasa

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kulcsfontosságú szereplővel kötött megállapodást az ügyészség a Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, valamint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és társaik elleni büntetőeljárásban – írta meg a 24.hu csütörtökön értesüléseire hivatkozva.

A lap megismerte a vádirat tartalmát, eszerint Schadl a pénzmozgások – köztük a kenőpénzkifizetések – dokumentálásával bízta meg az érintettet. A hivatalosan végrehajtó-jelölt, ám valójában pénzügyesként dolgozó munkatárs mégsem vádlottként, csupán tanúként szerepel majd az eljárásban. Információik a pénzeket a Házipénztár és az EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel-táblázatban is nyilvántartották.  

Arra is kitértek, a készpénz szállítását vagy Schadl vagy egy végrehajtó-jelöltként dolgozó, de a valóságban Schadl sofőrjeként és személyi asszisztenseként működő munkatárs intézte. Utóbbi az ügy negyedrendű vádlottja, rá két és fél év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

Mint korábban beszámoltunk róla, Völner Pálra nyolc, Schadl Györgyre tíz év börtönt kér az ügyészség beismerés esetén.