3,5 helyett 4,5 milliárd forint a hiány a tenisz szövetségnél

3,5 helyett 4,5 milliárd forint a hiány a tenisz szövetségnél

Az épülő mobil teniszstadion a Lurdy Ház parkolójában (Fotó: Simon V. Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbian ismertnél is nagyobb a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő elnöksége alatt összehozott hiánya. A korábban megjelent 3,5 milliárd forintnál egymilliárd forinttal több, 4,5 milliárd. Erről az immár Lázár János kormánypárti képviselő vezetése alatt álló MTSZ számolt be honlapján, miután a felkért igazságügyi könyvszakértő az elnökség elé tárta a jelentését. A beszámolójukban úgy fogalmaztak: a jelentés „még a vártnál is sokkal sötétebb képet fest a múltbeli működésről”.

A jelentésből egyebek mellett kiderült, hogy a szövetség az utóbbi években a szükséges számviteli szabályzatok és belső ellenőrzés teljes hiánya mellett működött. A korábban előterjesztett beszámoló pedig egyáltalán nem a valós képet mutatta a gazdálkodásról. A hiány mellett más kötelezettségre is fény derült. Eszerint egy közel 220 millió forintos áfa visszafizetési kötelezettség is terheli az MTSZ-t.

Leszögezték: a szakértői jelentésből is kitűnő felelőtlen gazdálkodás miatt a Magyar Tenisz Szövetség több feljelentést is tett, amelyek alapján a NAV vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

Az elnökség azt is tudatta, hogy elfogadták a szövetség 2019-es beszámolóját, valamint a közhasznúsági és az igazságügyi könyvszakértői jelentést is. Emlékeztettek, hogy ezt tavaly azért nem tették meg, mert a Lázár János-féle új elnökség nem javasolta a 2019-es beszámoló elfogadását éppen a gazdasági hiányosságok miatt.

A szövetség szokatlan módon a beszámolót és az igazságügyi könyvszakértő beszámolóját is nyilvánosságra hozta.