444: Rogán Antal vezényelhette le Szabó László elküldését a Mediaworks éléről

444: Rogán Antal vezényelhette le Szabó László elküldését a Mediaworks éléről

Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November közepén váratlanul eltávolították a Mediaworks vezetőjét, akit követve a csoport szinte teljes vezetése távozott. A helyére a Népszabadság bezáratásában is fontos szerepet játszó Kálmán Erika került. A 444.hu információi szerint a csoport élén álló Szabó László menesztését Rogán Antal kommunikációs miniszter vezényelte le amiatt, mert nem teljesített jól a médiabirodalom olvasottság terén. A vezérigazgató november 12-én, egy pénteki napon optimista, távlati terveket felvonultató interjút adott saját beosztottjának, Néző Lászlónak a Médiapiac nevű oldalon. Dicsérte a kiadócsoport eredményeit, és további sikereket helyezett kilátásba. „Sokat haladtunk előre, igaz, a tempót szeretném kicsit felpörgetni, de ebben segítenek a kiváló kollégáim is” – nyilatkozta, de a felpörgetésre már nem maradt idő – még aznap megüzenték neki írásban a kabinetirodából, hogy a küldetés véget ért.

A 444.hu forrásai szerint azt nem lehet tudni, ki volt a feladó, de a médiavilág ismerői szerint ilyen esetekben Rogán Antal titkára, Nagy Ádám jelentkezik egy udvarias levéllel, ami arról szól, hogy ha az igazgató úr tényleg menni akar – és ugyebár menni akar –, akkor annak nincs akadálya. Szabó mindenesetre nem észlelte a jelzést, a hétvégén továbbra is igazgatóként kommunikált a beosztottakkal, új programokat is lekötött, így aztán Rogánnak személyesen kellett odatelefonálnia, hogy pakoljon, mert nagyon várják az ITM-nél. Alig hogy hivatalosan bejelentették a távozását, Szabó emberei „közös megegyezéssel” távoztak a menedzsmentből.

A 444.hu szerzője úgy fogalmaz: „Túlélési esélyeinek biztos nem tett jót, hogy Szabónak erős konfliktusa támadt a régi Mediaworks-garnitúrával, mindenek előtt Csermely Péter tartalomfejlesztésért felelős helyettessel és általában a tartalmi emberekkel, akik közül a bulvárdivíziót vezető Ómolnár Miklós számít még jelentős tényezőnek.”