446 millió forintot keresett tavaly Rogán Antal

446 millió forintot keresett tavaly Rogán Antal

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

446 millió forinttal Rogán Antal keresett a legtöbbet tavaly a miniszterek és államtitkárok közül – derül ki a G7 cikkéből. Mint a portál emlékeztet, a kormány minisztereinek és államtitkárainak nyilatkozatot kell tenni vagyonuk mellett a jövedelmükről is. 

Rogán Antalnak 2021-ben 408 millió forintot fizetett ki a két társával 2015-ben bejegyezett, elektronikus-aláírási technológia használat után a Mobilsign Kft. A többek által kétségbe vont találmány hasznosítási díján felül 38 millió forint bevétele volt még a miniszternek, ami megegyezett országgyűlési képviselőként és miniszterként kapott fizetésével. A legjobban kereső minisztert Süli János követte. A paksi bővítésért felelős (néhány hete lemondott) államtitkár éves fizetése 73,2 millió forint volt, ehhez jött 6 millió forint jutott egyéb forrásból.

A toplistán a harmadik helyen a tavalyi év során még a Budapesti Fejlesztési Központot (BFK) vezető Vitézy Dávid állt 68 millió forinttal. Vezérigazgatóként és felügyelőbizottsági tagként havi bruttó fizetése két és félmillió forint volt, így az éves jövedelme 30 millió forint lett volna. A nagyobb bevétel feltehetően a tavalyi év során örökségből származott – írta a gazdasági portál.

A több mint hetvenes listán mindössze egyetlen ember, Lánszki Regő Balázs van, akinek tízmillió forint alatt volt az éves jövedelme 2021-ben (4 millió). A portál hangsúlyozza, hogy nehéz olyan szereplőt találni, akinek jelentős anyagi előrelépés a kormányzati munka: jellemzően korábban is jól fizető állami hivatalokból kerülnek ki az Orbán-kabinet tagjai. Elképesztően ritka a versenypiaci tapasztalat, különösen érdemi vezetői háttérrel.

Címkék: fizetések