49 embert jelentettek fel a hétfői dudálós tüntetés miatt

49 embert jelentettek fel a hétfői dudálós tüntetés miatt

Hadházy Ákos független képviselőt igazoltatják a budapest Clark Ádám téren 2020. május 4-én (Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 49 embert jelentettek fel a rendőrök a hétfői, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum által szervezett dudálós tüntetésen – közölte az ATV.

Lapunk is beszámolt róla, hogy már harmadik hete szervezik meg a politikusok a fővárosi Clark Ádám térre a rendhagyó autós demonstrációt, így tiltakozva a kormány intézkedései ellen. Az már tegnap is kiderült, hogy többeket igazoltattak. A 24.hu beszámolója szerint arra hivatkozva büntettek a rendőrök, hogy a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet megsértették, mert aszerint megfelelő indokkal hagyhatták volna csak el otthonukat.

A rendőrségtől most megkapott adatokból kiderül, hogy összesen 49 embert jelentettek fel, voltak, akiket többféle szabálysértés miatt is. A közúti szabályok kisebb rendű megszegése miatt 31 feljelentést tettek, míg a kijárási korlátozások szabályainak megszegése miatt 44-et. Gyülekezési joggal visszaélés miatt kettő, becsületsértés miatt pedig egy feljelentés született.

– A tegnapi napban nem a rendőri szemétkedés volt a lényeg, hanem az, hogy annak ellenére rengeteget jöttek el – írta Facebook oldalára Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint a kürtszó szólt „azokért a súlyos betegekért, akiket ellátás nélkül kidobtak a kórházakból”, „akik azért haltak meg, mert nem engedték őket a kórházakba” vagy éppen „azokért a devizakárosultakért, akiktől továbbra is vonja a végrehajtó a fizetésük nagy részét, mert azt nem függesztette fel a kormány”.