5000 maszkot sem gyártott szeptemberben a „kínai csodamasina”

5000 maszkot sem gyártott szeptemberben a „kínai csodamasina”

Orbán Viktor a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben 2020. április 4-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptemberben 4623 darab szájmaszkot gyártott a sátoraljaújhelyi börtönben elhelyezett kínai maszkgyártó gép – válaszolta Hadházy Ákos kérésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Ez az a gép, amelyet Orbán Viktor tavasszal kínai csodamasinának nevezett az áprilisi videójában, ahol az is elhangzott, hogy havi 2,8 millió szájmaszkot fog gyártania készülék.

Ehhez képest Hadházy Ákos kérdésére még nyáron arról számolt be a BVOP, hogy május 25-től július 17-ig 869 340 egyszer használatos maszkot gyártott a készülék. Most az derült ki a független képviselő új kérdésére adott válaszból, hogy júliusban 520 800, augusztusban 291 100, szeptemberben pedig mindössze 4623 maszk készült.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3173151556128999

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán azt írta, hogy „ez a kis történet mindent elmond a kormány »járványkezeléséről« és a korrupcióról. Emlékeztetőül: a gépet 210 millióért vette a kormány, miközben az Alibabán ugyanakkor 21 millióért kínálták. Az ügyön néhány netes kattintással min. 150 milliót kereső »portyázó fürkész« cég tulajdonosa, Tóth László, a Judo Szövetség elnöke”. A cég a TMT Technics Kft. Hadházy közölte, hogy feljelentést tervez.

Korábban ezzel kapcsolatban azt írta Hadházy: „Ha ismerős a TMT Technics Kft. neve, az nem véletlen: ez a cég lecsippentett magának egy 11 milliárd forintos darabkát a nagy lélegeztetőgép-üzletből is.”