60-70 országgyűlési képviselő feldobásáról beszélt a börtönben ülő Schadl György

60-70 országgyűlési képviselő feldobásáról beszélt a börtönben ülő Schadl György

Bonyolult ügy. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nem beazonosítható személyi körrel” akart kapcsolatba lépni a börtönből Schadl György, tőlük pedig azt várta a végrehajtói kar elnöke, hogy előmozdítsák az ügyét. A várt segítség elmaradása esetén pedig „60-70 országgyűlési képviselő feldobása” is felmerült – írta meg az rtl.hu. A korrupciós botrány nyomozati anyaga szerint a bíróság ezzel indokolta tavaly, miért kell meghosszabbítani Schadl György feleségének a lehallgatását.

„Megállapítható az is, hogy dr. Schadl György dr. Schadl Baranyai Helgán keresztül jelenleg nem beazonosított személyi körrel kívánt konspirált módon kapcsolatba lépni, a várt segítség elmaradása esetére „60-70 országgyűlési képviselő feldobása” is felmerült. Az érintettel szemben a leplezett eszközök alkalmazása továbbra is indokolt” – áll a Schadl György feleségének lehallgatását lehetővé tevő döntés indoklásában. Az rtl.hu által megismert nyomozati anyagok és hangfelvételek szerint a házaspár rendszeresen beszél egymással a végrehajtói kar elnökének letartóztatása óta. Az egyik telefonhívás alkalmával Schadl György azt üzente közös ismerősüknek a feleségén keresztül, hogy „csipkedje magát”, „nyalogassa körbe a barátaimat, hogy haladjunk az üggyel”. 

A Porschét azt elvitték… Figyelj Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit” – mint megírtuk, ezt Völner Pál felesége mondta férjének egy lehallgatott telefonhívás alkalmával. A politikus pedig így válaszolt: „Lehet, hogy fogok is”, majd hozzátette: „csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert... De azért elég kellemetlen lesz.”

Az rtl.hu egyébként Völner Pál vallomásához is hozzájutott. „A gyanúsításban szereplő azon állítást, hogy én Schadl Györggyel 2017 augusztusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakítottam ki teljesen megalapozatlan, nem igaz. Nem igaz az az állítás sem hogy a korrupciós kapcsolat keretében rendszeresen 2-5 millió forint úgynevezett rendelkezésre állási pénzt kaptam volna Schadl Györgytől. (…) A gyanúsításban szereplő 83 millió forint jogtalan előnyt sem egyben, sem részletekben nem vettem át” – írta Völner Pál. „14 éves koromban létesítettem először munkaviszonyt. Mindig munkából kerestem meg a jövedelmemet. (…) Mindig megfelelő jövedelemmel rendelkeztem ahhoz, hogy tisztes polgári életszínvonalon éljek, ezt meghaladó igényeim pedig nincsenek”. Hozzátette, hogy a több évtizedes munkáját, pályafutását soha nem tette volna kockára. „Minden esetben hivatali kötelességemnek, legjobb szakmai tudásomnak, és az ország érdekeinek figyelembevételével cselekedtem” – írta. Azt is állította, hogy a kérdéses időszakban nem ő felelt a végrehajtói kinevezésekért, amikor pedig már hozzákerült ez a terület, akkor már nem történt új kinevezés. A vallomása egy pontján azt állította, arról sem volt tudomása, hogy Schadl György informálisan bárkit támogatott volna a végrehajtó-jelöltek közül.