„Figyelj Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!…” – hangfelvételek kerültek ki a Völner-ügyben

„Figyelj Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!…” – hangfelvételek kerültek ki a Völner-ügyben

Handó Tünde (b) Völner Pál és Nyiri Beáta társaságában az Egri Törvényszék felújítása alkalmával (Fotó: Kormány.hu/Véssey Endre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hanganyag jutott a Blikk birtokába arról, hogyan beszéltek egymás között a Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárt, illetve Schadl Györgyöt, a bírósági végrehajtói kar elnökét érintő korrupciós ügy vádlottjai.

Mint megírtuk, tavaly októberben a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál  – ellen a Fővárosi Törvényszéken. Azt indítványozták, hogy a bíróság – beismerés esetén – ítélje Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

A Blikk által most közölt lehallgatási felvételeken van rejtjeles beszélgetés a kenőpénzek átadásáról, Völneréknek a lefoglalásokról, ügyészi intézkedésekről alkotott sommás véleménye, sőt, már-már bohózatba hajló pillanatokat is rögzítettek a megfigyelők, amikor a lehallgatottak nem tudtak dűlőre jutni abban, „rejtjelesen” beszélgessenek-e, vagy sem, vagy hogy az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárának hogyan juttatott havi rendszerességgel hárommillió forintot a végrehajtói kar elnöke, Schadl György, vagy hogy Völner neje hogyan fakadt ki a zárolásokon.

„A Porschét azt elvitték… Figyelj Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit” – ezt például Völner Pál felesége mondta férjének a telefonba. A politikus pedig így válaszolt: „Lehet, hogy fogok is”, majd hozzátette: „csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert... De azért elég kellemetlen lesz.”

Ezt pedig már Völner mondta Schadl-nek egy alkalommal: „Mondjuk az EMMI egy trágyadomb egyébként, bocsánat a kifejezésért. Tudod, én látom, ami az egészségügyben is zajlik, meg mindenhol. Egyszerűen, gyakorlatilag olyan embereket gyűjtenek össze a közszférába, akik sehol nem kellenek, csupa kisebbségi komplexussal rendelkező irigy, rosszindulatú, lusta ember.”