Válasz Online: 900 milliós támogatást kapott Gattyán György cége egy NER-közeli alaptól

Válasz Online: 900 milliós támogatást kapott Gattyán György cége egy NER-közeli alaptól

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként.
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A cégbírósági adatok arról tanúskodnak, hogy a regnáló kormány által is pénzelt Rogán-holdudvarhoz közeli Columbus Magántőkealap konkrétan 900 millió forint pénzbeli hozzájárulással segítette meg Gattyán György e-aláírási rendszereket fejlesztő, európai piacokra készülő Netlock Kft.-jét – írja a Válasz Online.hu egy, a NER-hez köthető magántőkealapok működését felvázoló cikkében.

Ez a támogatás azért lehet érdekes, mert a magát nyíltan kormányellenesként aposztrofáló üzletember, akit a NAV üldözöttjeként is emlegetnek, nemrégiben politikai ambícióktól vezérelve lépett be a magyar közéletbe. Márki-Zay Péter ennek kapcsán meg is jegyezte, hogy a Fidesz érdeke, hogy Gattyán György induljon a választáson. Az üzletember ugyanakkor Friderikusz Sándor podcastjában kijelentette: „ezzel az erővel bárkinek lehetek az ügynöke, de aki ismer engem, tudja: egy biztos, hogy a regnáló kormánnyal igazából én nem vagyok jó viszonyban.”