Gattyán György: Ha szükséges, párttá szerveződünk

Gattyán György: Ha szükséges, párttá szerveződünk

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha szükséges, párttá szerveződünk – mondta Gattyán György milliárdos a Friderikusz podcast csütörtök este vetített adásában. Hangsúlyozta, mindez attól függ, hogyan tudnak kommunikálni a „politikai elittel”, ha talál megfelelő politikai erőt, aminek fontos a digitalizáció, ő szívesen mögé áll.

„Kell, hogy legyen egy változás Magyarországon”, mondta, de kiemelte, hogy nem a választásokra gyúr, hanem arra, hogy valamilyen változást el kell indítani. Azt mondta, hogy ha elég, hogy elindította ezt a napokban beharangozott kérdéssorozatot, akkor megállnak ennyinél, ha nem, akkor továbblépnek.

Elképzelése szerint a digitalizáció és az ezzel kapcsolatos innovációk tudnák Magyarországot jó irányba elindítani, ennek első lépése lenne az általa már beharagozott 106 képviselő, akik alapvetően közvélemény-kutatói munkát fognak végezni, felmérni az emberek igényeit.

Elmondta, hogy véleménye szerint ma a digitalizáció lehet az, ami régen a gőzgép volt, ez lehet a motorja egy társadalom, egy ország felemelkedésének. Szerinte a digitalizáció teljesen új szemléletmódot hozhat, és ezáltal minden egyes állami szolgáltatás másképp fog működni. Arra akarja felhívni a magyarság figyelmét, hogy szükséges ma a változás – mondta. Ha az állam ezt tíz év múlva akarja bevezetni, az lehet, hogy már késő lesz – tette hozzá. El szeretnének jutni a legeldugottabb falvakba is – mondta. 

Úgy látja, hogy most két tömb létezik, és „mindkettő sározza egymást”, ám nem foglalkoznak azzal, hogy hogyan lehetne megújítani vagy jobbá tenni a magyar életet és gazdaságot. A magánvéleménye az, hogy ezek a tömbök nem azt nézik, hogy mi jó Magyarországnak.

Friderikusz Sándor rákérdezett, hogy mit szól arra a felvetésre, hogy a regnáló kormány ügynöke lenne, aki a választás előtt gyengíteni akarja az ellenzéki szövetséget, esetleg néhány százalék elhappolásával bekavarni a tavaszi választás végeredményébe. Gattyán erre annyit mondott: „Ezzel az erővel bárkinek lehetek az ügynöke, de aki ismer engem, tudja: egy biztos, hogy a regnáló kormánnyal igazából én nem vagyok jó viszonyban.” Hozzátette, nem a választásokra gyúr, hanem arra, hogy valamilyen változást elindítson a társadalomban, akár a választásokig, akár hosszabb időtávon.

Múlt szombaton derült ki, hogy a Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot Gattyán György, az ország egyik leggazdagabb vállalkozója. Az intézet célkitűzése, hogy 2022 nyarára felmérje a magyar lakosság véleményét és igényeit az állami szolgáltatások digitalizációjáról. „Hitem szerint az azonnali és teljeskörű digitalizáció, mint bel- és gazdaságpolitikai prioritás, konstruktív alternatívát kínál a gúzsba kötött hazai belpolitika válságából” – idézték Gattyánt a sajtóközleményben. Később viszont kiderült, hogy ez akár egy később választási részvétel előkészítése is lehet.

(via, Telex, 24.hu)