A Balaton szelet is áldozatul esett az ukrajnai háborúnak

A Balaton szelet is áldozatul esett az ukrajnai háborúnak

Illusztráció: nestle.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lehet, hogy sokaknak feltűnt már, hogy az elmúlt hetekben eltűnt a boltok polcairól a Balaton szelet. Az Index utánajárt, hogy mi a hiány oka. Mint kiderült a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget. A gyár a nyugat-ukrajnai Lembergben található, nem érte támadás. – Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán – közölte a lappal az édességeket gyártó Nestlé. 

Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig.

A cég közölte: mindkét portfólió gyártása folyamatban van, a termékek hamarosan megérkeznek a magyar fogyasztókhoz is. A vásárlók számára szembetűnő lehet, hogy az eddigi piros ét-, illetve a kék tejcsokis Balaton szelet színvilága helyett a polcok szokott helyein immár a citromsárga Balaton Újhullám sárga színe vette át a domináns szerepet.

 

Címkék: Nestlé, Balaton szelet