A britek 60 millió adag Pfizert rendeltek azért, hogy egy harmadik, emlékeztető oltást is be tudjanak adni

A britek 60 millió adag Pfizert rendeltek azért, hogy egy harmadik, emlékeztető oltást is be tudjanak adni

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendõk oltáshoz elõkészítve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit kormány 60 millió adagot rendelt a Pfizer és a BioNTech által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagból kizárólag arra a célra, hogy ezeket a dózisokat az első két adag hatását erősítő harmadik vakcinadózisként adják be a lakosságnak – közölte szerdán Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Hancock a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány az egészségügyi hatóságokkal együtt több mint egy éve dolgozik a hatáserősítő oltási program összeállításán, és klinikai tesztprogramok elvégzését is segítette egy ilyen célú oltási kampány várható hatásainak megállapítására.

A miniszter kijelentette: a 60 millió adag Pfizer/BioNTech-vakcinát „más oltóanyagokkal együtt” még az idén használni kezdik egy országos hatáserősítő oltási program keretében. Hancock egyelőre nem részletezte, hogy a Pfizer/BioNTech-oltóanyag mellett mely gyártóktól rendel a brit kormány e célra újabb dózisokat.