A DK tiltakozik az iskolafejlesztések leállítása ellen

A DK tiltakozik az iskolafejlesztések leállítása ellen

Az újonnan építendő iskola helye Veresegyházon. Ezt a beruházást is leállította a kormány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) Veresegyházon tiltakozott az ellen, hogy a kormány leállította a településen egy 24 tantermes általános iskola felépítését. Egy az ellenzéki párt közösségi oldalára vasárnap feltöltött videón Tonzor Péter, Pest megye 5. számú választókerületének DK-s elnöke számolt be arról, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter – Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdésére adott - válaszából derült ki, hogy a kormány leállította egy 24 tantermes általános iskola felépítését Veresegyházon, ahogy Csömörön egy 16 tantermes iskoláét is.

Tonzor Péter elmondta: az egyre növekvő létszámú agglomerációs területen nagy szükség lenne új általános iskolára; ez az ország legnagyobb választókerülete, 120 ezren laknak itt, a választási kampányban még Tuzson Bence (Fidesz) is kampányolt az iskolai beruházásokkal. Szerinte az elkövetkezendő időszakban „súlyos dolgok fognak történni Magyarországon”, a gáz ára hétszeresére emelkedik, nagyon sok nyugdíjas „akár az egész életét is kidobhatja”, ha megérkezik majd a több százezer forintos sárga csekk.  

A kormány azzal kampányol, hogy a szankciók miatt van minden, de ellentmondás és pénzkidobás, hogy olyan szankciók ellen indítanak most nemzeti konzultációt, amit Orbán Viktor is megszavazott az Európa Tanácsban – mondta Tonzor Péter. Hozzátette: a szankciók nem érintik a gázszállítást és a kőolajszállítást sem Magyarországra, „ennek ellenére azzal próbálják hitegetni az embereket, hogy minden tulajdonképpen az Európai Unió miatt van”. Az unió szeretne segíteni, meg is adja hozzá a pénzt, ha olyan kormánya lesz az országnak „amely ezt megérdemli” – fűzte hozzá.

Schwarcz Andrásné, a DK veresegyházi önkormányzati képviselője elmondta: az önkormányzat ingyen adta a 12 ezer négyzetméteres területet az iskolához, a város már mintegy 40 millió forintot költött a terület közművesítésére.

(MTI)