A Dunaferr ismét késik a fizetésekkel

A Dunaferr ismét késik a fizetésekkel

A Dunaferr dunaújvárosi üzemének bejárata (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Dunaferr levélben értesítette dolgozóit, hogy az októberihez hasonlóan ismét csak nettó 200 ezer forintot tud kifizetni a bérükből november 6-ig, a fennmaradó rész kifizetését november 27-re ígérték – nyilatkozta a Magyar Hangnak a Vasas Szakszervezet elnöke, László Zoltán.

A dolgozókhoz eljuttatott hivatalos, a Dunaferr vezérigazgató helyettese, Jevgenyíj Tankilevics által aláírt értesítés szerint – amelyet a Dunaonline.hu is közöl – a szeptemberi és októberi önkéntes egészségpénztári kifizetéseket is november 27-ig teljesíti a munkáltató. Az önkéntes nyugdíjpénztári kifizetéseket 15100 forintban maximálták, ezekből is a szeptember-októberi befizetéseket teljesítik. Arról a szakszervezetnek nincs információja, hogy a továbbiakban ezeknek a juttatásoknak a kifizetésével mi lesz a helyzet. A nyugdíjasoknak a cég által fizetett nyugdíjas járadékáról nem volt szó a tájékoztatásban, azt a cég a szakszervezet elmondása szerint már a múlt hónapban sem fizette ki.