Kétfarkú kutyák: A falfirka mostantól bűncselekmény?

Kétfarkú kutyák: A falfirka mostantól bűncselekmény?

A kutyapárt által átragasztott emojis kormányzati plakát (Forrás: MKKP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma már nem tűnik abszurdnak az a tavalyi eset, amikor életvédelmisek nyomoztak, ujjlenyomatokat gyűjtöttek a plakátról, rabosították azokat a párt passzivistákat, akik Pécsett az egyik kormányzati gyűlöletkampányra válaszul átragasztottak egy kormányplakátot – olvasható abban a Facebook-posztban, amelyet a viccpártnak indult, de a komolyabb témákban is megszólaló Magyar Kétfarkú Kutya Párt jegyez.

A bejegyzés szerint a legfőbb ügyész kezdeményezésére a Kúria jogegységi tanácsa ugyanis a bíróságokra nézve kötelezően kimondta, hogy valójában egy szívecskés matrica is falfirka. A „fal” szó értelmezését pedig kiterjesztette minden „idegen vagyontárgyra”, például a plakátokra is. A döntés szerint a tett akkor sem számít politikai véleménynyilvánításnak, ha politikai plakáton elhelyezett véleménynyilvánításról van szó. Végül pedig az ilyen tett akkor is bűncselekmény, ha nem haladja meg a szabálysértési értékhatárt (50 ezer forint).

A bejegyzés végén a párt megjegyzi, „egyelőre nem tudjuk, hogy hány ezer év letöltendőt kapunk majd a felújított buszmegállókért, de természetesen folytatjuk. P.S: szabadidejükben rajzolni szerető rendőrök jelentkezését várjuk street art akciókhoz!”