A fél országra figyelmeztetést adtak ki

A fél országra figyelmeztetést adtak ki

Viharfelhők. Képünk csak illusztráció (Fotó: Anandu Vinod / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország északi megyéire zivatarveszély miatt első fokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, a késő délelőtti, déli óráktól északkeleten, később délnyugat felé haladva az országban másutt is labilizálódik a légkör. Az Északi-középhegységben, az Alföld északi peremén, este a Dunántúl északkeleti részén elszórtan, délebbre inkább csak elvétve várható zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati tájak fölé inkább csak késő este, éjfél körül érkezhet meg a nedvesebb, labilisabb légtömeg. A zivatarokat helyenként viharos (60-65 km/h feletti) szél, kis méretű jég, intenzív csapadék (egy-egy helyen rövidebb idő alatt ~10-20 mm) kísérheti.  

A napi előrejelzés szerint sok napsütés mellett egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés. A hőmérséklet kora délután többnyire 24 és 30, késő este 19 és 25 fok között valószínű.