A felfüggesztés ellenére folytatni kívánják a munkát az SZFE oktatói és hallgatói

A felfüggesztés ellenére folytatni kívánják a munkát az SZFE oktatói és hallgatói

A hallgatók által blokád alá volt színművészeti előtt tüntetnek (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói, kijelentjük, hogy a higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel felelősen együttműködünk, a fertőtlenítőtakarítás mindhárom épületben megtörtént. Nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére – írták lapunkhoz is eljuttatott közös közleményükben az SZFE közel négyszáz oktatója és hallgatója.

A szöveg szerint „az oktatás a tanév kezdete óta megfelelőütemben zajlik – ennek ellenőrzésére minden hivatalos információ rendelkezésre áll.” Mint írják: „Az Oktatási Hivatal ellenőrzési eljárásához szükséges összes adatot határidőre összeállítottuk, az újonnan kinevezett kancellár azonban hetek óta gátolja annak továbbítását.”

– Az internet lekapcsolásával, a termek lezárásával, az értelmetlenül hosszú őszi szünet ürügyén a hallgatók és oktatók kitiltatásával, és most az oktatás felfüggesztésével a vezetés és a fenntartó minden jogszerűtlen eszközt megragad akkreditált egyetemi oktatásunk akadályozására – olvasható a közleményben.

Az aláírók egyúttal leszögezték: „Mi, az Egyetem hallgatói és oktatói kijelentjük, hogy mindezek ellenére folytatjuk a munkát, amihez jogunk van: tanulni és tanítani akarunk!”