A Fidesz Nézőpont Intézete már világháború-párti erőkkel riogat

A Fidesz Nézőpont Intézete már világháború-párti erőkkel riogat

Háborúval riogató kormányzati plakát Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szintet lépett szombatra, a fideszes Békemenet napjára a kormánypropaganda, már nem is háborúpárti, hanem egyenesen világháború-párti erőkkel előretörésétől tartanak.

A fideszes Nézőpont Intézet az egyes tagállamok közvélemény-kutatásai alapján előzetes mandátumbecslést készített az Európai Parlament várható összetételére, az elmezésnek nevezett írásban pedig azt vizsgálta, hogy „milyen esélyei van­nak egy ad hoc többségnek, amely hajlandó lehet fellépni a világháborús pszichózissal szemben”.

A Nézőpont szerint „az európai parlamenti választások legfontosabb kérdése a mandátumszámok megoszlása mellett, hogy mekkora arányban lesznek a világháborút előmozdítani, illetve az azt megelőzni szándékozó erők. A májusi erőviszonyok alapján a jelenleg világháborút kockáztató néppárti-liberális-zöld tengely lehet a legnagyobb (44,7 százalék), ugyanakkor meglenne az esély egy, ideológiai törésvonalakat felülíró, világháború-ellenes eseti nagykoalícióra (50,3 százalék), ha az összes szuverenista, baloldali és szociáldemokrata képviselő összefog.”

„A világháborús európai politikát támogató csoport nagyrészét a jelenleg is az Európai Parlamentet irányító nagykoalíció tagjai alkotják, melyek várhatóan mind veszítenek eddigi mandátumarányukból. A néppárti-liberális-zöld tengely mandátumaránya 44,7 százaléka lehet. Ebben a táborban csak nagyon kevesen, mint például a magyar KDNP-s képviselő, ellenzik a háborút és a világháborút is” – írták, megpróbálva kimenteni a Fidesszel együtt kormányzó KDNP-t. Az általuk világháború-ellenesnek nevezetteket egyébként 32,4 százalékra tették.